Това е регулатора на степенните на вентилатора-тоест регулира оборотите на вентилатора!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Малко съм загрижен със следния проблем с парното
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от RUSEV-BGR Покажи съобщениеТова е регулатора на степенните на вентилатора-тоест регулира оборотите на вентилатора!Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Значи разкачих така наречения резистор на вентилатора и като го видях малко се уплаших, може ли да ми кажете от какво може да се е получило този нагар по платката и по буксата?
Ако е виновен някой от транзисторите да, аз ще ги сменя но ме притеснява ако сложа новите да не вземе следващия път да ми пламне платката?
и имам един въпрос при махане на елипсовидното капаче от резистора падна и елемента с номер 47К63, това кондензатор ли е, че нещо немога да му хвана спатиите
ПС: Този резистор все още бачка като свържа буксите и работи и след определено време спира и пак като бутна буксите тръгва, мислите ли че като сменя транзисторите ще ми прави още въртели заради този нагар по платката....?Last edited by kudev; d.m.y г., 13:23.Without heart we would be mere machines
Comment
-
Първоначално публикувано от kudev Покажи съобщениеЗначи разкачих така наречения резистор на вентилатора и като го видях малко се уплаших, може ли да ми кажете от какво може да се е получило този нагар по платката и по буксата?
Ако е виновен някой от транзисторите да, аз ще ги сменя но ме притеснява ако сложа новите да не вземе следващия път да ми пламне платката?
и имам един въпрос при махане на елипсовидното капаче от резистора падна и елемента с номер 47К63, това кондензатор ли е, че нещо немога да му хвана спатиите
ПС: Този резистор все още бачка като свържа буксите и работи и след определено време спира и пак като бутна буксите тръгва, мислите ли че като сменя транзисторите ще ми прави още въртели заради този нагар по платката....?Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеДа, това е кондензатор. А другото смятам, че е стопило нещата заради лош контакт на куплунга
Почисти хубаво двете пера от окислението. Почисти и буксите и ги стегни. После би трябвало да заработи нормално.
Тоя кондензатор, ако си е с крачетата, явно се е отпоил от прегряването и е изпаднал. Така като гледам по платката, има едно място на което би могъл да е. Ако някой може да изрови снимка на здраво у-во, да го видим къде е със сигурност.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Предполагам, че кондензатора трябва да стои при двете червени линии където съм оцветил на снимката, защото от там излизат 2 крачета, обаче като наложа кондензатора, крачета му са по широки от тези на платката,
пък когато наложа кондензатора където са жълтите линии пасва, ама пък от там не излизат крачета,
А сега де, то с налучкване няма да стане....
EDIT: Намерих снимка в един чужд алфистки форум
Значи стои където са жълтите линии този кондензаторLast edited by kudev; d.m.y г., 17:57.Without heart we would be mere machines
Comment
-
На транзисторите им няма нищо ( те двата са вързани в паралел за по-голям ток). Както казаха колегите, оправи си контактите. Аз на твое място бих запоил 2 кабела и една букса на няколко см. от платката (твърде много е нагоряла).
В тая тема ще намериш още един съвет, който те съветвам да изпълниш профилактично
http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F2%E8%E2%E5%ED
Comment
-
Първоначално публикувано от kudev Покажи съобщениеПредполагам, че кондензатора трябва да стои при двете червени линии където съм оцветил на снимката, защото от там излизат 2 крачета, обаче като наложа кондензатора, крачета му са по широки от тези на платката,
пък когато наложа кондензатора където са жълтите линии пасва, ама пък от там не излизат крачета,
А сега де, то с налучкване няма да стане....
EDIT: Намерих снимка в един чужд алфистки форум
Значи стои където са жълтите линии този кондензаторAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
Comment